قالیشویی شاپرک، امروزه با پیشرفت تکنولوژی، و آمدن دستگاهها و مواد شوینده قوی، آسانتر و سریعتر شدهاست.قالیشویی امروزی بیشتر در کارخانهها یا کارگاههای قالیشویی، و با دستگاههای مجهز انجام میپذیرد و برای خشک شدن فرشهای شسته شده، از گرمخانه استفاده میشود.البته همچنان در بعضی از نقاط ایران و خاورمیانه، هنوز به صورت دستی نیز انجام میشود. فرشها به دو نوع فرشهای ماشینی و فرشهای دستباف تقسیم میشود؛که نوع شستشوی فرش و مواد شوینده، متناسب با نوع فرش انتخاب میشود.قالیشویی به عنوان شغل در ایران ثبت شدهاست و دارای اتحادیه و صنف قالیشویی میباشد.اتحادیه صنف قالیشویان تهران در سال ۱۳۵۱ تأسیس گردیدهاست.با توجه به کمبود منابع آبی امروزه در ایران از دستگاههای اتوماتیک جهت شتشوی قالی و با قابلیت بازیافت آب مصرفی استفاده می شود.
شستشوی گستره وسیعی از انواع فرش دستباف، ماشینی، موکت و … را شامل می شود. شوینده نقش زیادی در چربی زدایی و درخشندگی فرش دارد . در عین حال شوینده باید به گونه ای باشد که به الیاف فرش آسیب وارد نکند. از جمله مواد شوینده استفاده شده در قالیشویی عبارتند از : پودر، کلر، سود، آب ژاوال و … می توان نام برد. به طور کلی شستشوی زیاد به بافت فرش آسیب وارد می کند. به خصوص فرش های دستباف به دلیل ارزش بالایی که دارند بایستی کمتر مورد شستشو قرار گیرند. بایستی در قالیشویی توجه نمود که می توان از سرکه و جوش شیرین استفاده نمود زیرا از بین برنده بسیاری از لکه ها می باشد. همچنین استفاده از نمک و سرکه نیز برای از بین بردن لکه های بسیار قوی نیز توصیه می شود. مراحل شستشوی فرش در قالیشویی عبارتند از: غبارگیری فرش که به دو روش معمولی و مکانیکی صورت می گیرد. مرحله دوم عبارتند از شستشو که عمدتا به صورت ماشینی انجام می شود.
قالیشویی به شغل یا عمل شستن قالی یا فرش اطلاق میشود؛ و به فرایند لکه زدایی، غبار روبی ،شستشوی فرش با آب و مواد شوینده گفته میشود؛ که میتواند به صورت دستی یا ماشینی انجام شود.